بی تردید تکواندو را باید از جمله معدود رشته های پر افتخار در ورزش ایران دانست. افتخارات و مدال آوری هایی که پا را از رویدادهای قاره ای و جهانی فراتر گذاشته و در عالی ترن سطح رقابت های یک رشته ورزشی یعنی المپیک، مدال های خوشرنگی توسط هادی ساعی، یوسف کرمی، رضا مهماندوست، فریبرز عسگری و فرجام دانش، قهرمانان صاحب نام و سالهای دور و نزدیک این رشته حاصل شده است.
اگر افتخارآفرینی در سطح یک ورزش قهرمانی را برای تکواندو یک دستاورد مثبت قلمداد کنیم، اما به واقع همه تکواندو صرفا در چند مدال خلاصه نمی شود و ابعاد موفقیت را برای ارزیابی عملکرد این فدراسیون باید مورد توجه قرار داد. به همین دلیل است که با وجود قرار داشتن تکواندو ایران در صدر قاره و جهان، اما موج انتقادات فزاینده از سوی کارشناسان و اهالی تکواندو در مقاطعی علیه فدراسیون قوت گرفت و اینک نیز با وجود باقی ماندن منتقدان بر مواضع اصلی خود، اما نزدیک شدن به المپیک موقتا شرایط آتش بس بین دو طیف منتقدان و مدافعان فدراسیون را فراهم ساخته است؛ آتش بسی که در صورت کسب نتایج نامناسب در المپیک مطمئنا از آتش زیز خاکستر فعلی به شعله هایی سهمگین بدل خواهند شد!
به گزارش پایگاه خبری رزم نیوز ، به بهانه مسائل اخیر تکواندو از جمله کوچ تعداد قابل توجهی از سرمایه ها و استعدادهای تکواندوی ایران به خارج از کشور، ارزیابی روند آماده سازی تیم ملی تا المپیک ریو 2016، عدم استفاده از تجارب بخش قابل توجهی از پیشکسوتان و خانه نشین شدن آنها و بحث مهم شفاف نبودن میزان درآمدها و هزینه کردهای فدراسیون به زعم منتقدان، خبرنگار رزم نیوز گفت و گویی با دکتر لقمان کشاورز از قهرمانان اسبق تیم ملی و استاد دانشگاه در مدیریت ورزش انجام داده است که در پی می آید:
امیدواریم تاروزهای باقیمانده به المپیک، ضعفهای تیم ملی برطرف شود
کشاورز در ارزیابی از روند آماده سازی تیم ملی به رزم نیوز گفت: فرایند آماده سازی تیم ملی تکواندو، نسبت به دوره های پیشین که در مسابقات المپیک شرکت می کرد، کمی متفاوت است. به طوریکه دو تا سه سال مانده به المپیک، فدراسیون تکواندو، مسابقات گزینشی ترتیب داده و باتوجه به امتیاز بندی بازیکنان وکسب سهمیه المپیک،وارد مسابقات المپیک می شود. بنابر این تیمها حتما ً، ملزم به شرکت در این پروسه ی سه ساله هستند.
وی افزود: تیم ایران در این پروسه، توانست در بخش آقایان سه سهمیه ی المپیک ودر بخش بانوان یک سهمیه راکسب نماید.نکته ی حائز اهمیت در بخش فنی تیم ملی تکواندو و تشخیص کادر فنی این بود که به دلیل نگرانی از آسیب دیدگی ورزشکاران المپیکی، مدتی از حضور در لیگها ورقابتهای کشوری ممانعت کردند واجازه حضور در مسابقات را ندادند؛به همین دلیل، ورزشکاران مدت زمانی دور از مسابقات بودند. تیم ملی در سال 95 در دو دوره مسابقات بین المللی شرکت نمود که در یکی از آنها موفقیت نسبی کسب کرد ودر مسابقات یونان با توجه به تعریف علم تمرین وبعد فنی، این مسابقات از سطح متوسط رو به پایینی برخورداربودکه به نظر میرسد شرکت در آن، فقط از بعد روحی وروانی برای تیم ملی مثمرثمر بوده است.امیدواریم روند آماده سازی تا روزهای باقیمانده به المپیک، به بهترین شکل ممکن پیش رود وضعفهای تیم برطرف شودوهمه ی ایرانیان از موفقیتها و مدالهای این عزیزان خرسند شوند.
نداشتن برنامه ی مدون برای حفظ قهرمانان ناشی از ضعف نظام مدیریتی تکواندوی کشور است
ملی پوش اسبق تکواندوی ایران در خصوص دلایل کوچ نفرات مستعدی از جمله میلاد بیگی به آذربایجان یا راحله آسمانی به بلژیک تصریح کرد: یکی از علل اصلی مهاجرت قهرمانان کشور، نداشتن برنامه ی مدون برای حفظ قهرمانان می باشد که البته می تواند از ضعف نظام مدیریتی تکواندوی کشور باشد. بدین ترتیب اگر بخواهیم در نظام مدیریت، کارایی لازم را داشته باشیم و برنامه ای مدون برای ورزشکاران وقهرمانان کشور ترتیب بدهیم وبه بهره وری لازم برسیم؛ باید کارایی و اثربخشی لازم را داشته باشیم. در اثربخشی به نوعی برنامه ریزی می شود که علیرغم اینکه در کوتاه مدت موفقیت دارید به موفقیتهای طولانی مدت هم توجه می شود وبرنامه هایی تدوین می شود که قهرمانان ملی ما به لحاظ مادی ومعنوی در شرایط خوبی باشند که اگر این نیازها برآورده نشوند ومدیران به این مسئله ریشه ای نگاه نکنند، زنگ خطری متوجه ورزش تکواندوی کشور خواهد بود.
کشاورز تاکید کرد: ریشه ی این ضعف در مدیریت فدراسیون تکواندو می باشد؛ به این دلیل که مجوز مهاجرت رادر فدراسیون صادر می کنیم و در قدم بعدی متأسفانه قهرمان راخائن خطاب می کنیم.به همین دلیل مدیران عزیز ما باید بصورت جدی ومنطقی به این مسئله ی مهم بپردازند واگر این روند وسیاستها در فدراسیون ادامه پیدا کند، مطمئناً مهاجرت بیشتر خواهد شد ومشکلات بیشتری به وجود خواهد آمد.
اعلام کسری بودجه از طرف فدراسیون،کاملاً مردود است
این استاد دانشگاه در حوزه مدیریت ورزش، در ادامه گفت و گوی خود با رزم نیوز در خصوص اینکه فدراسیون بارها ازکمبود بودجه گله مند بوده، در حالیکه از منابع مختلف درآمد زایی داشته است؛ برای مثال بودجه ی کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش وغیره …به گونه ای که در گروه تکواندوی ایران، با کارشناسی انجام شده به عدد تقریبی 20 میلیارد تومان در مورد درآمدهای فدراسیون رسیده شد، عنوان کرد: اینکه فدراسیون اعلام کند کسری بودجه دارد کاملاً مردود است. فدراسیون تکواندو، از جمله فدراسیونهایی می باشد که مشکل مالی ندارد. علت، این است که درامدهای مختلف فدراسیون به غیر از اعتبارات مصوبه ی کمیته ی ورزش که میلیاردها تومان می باشد، از بخش های دیگر نیز تأمین می شود که متأسفانه این هزینه ها به خانواده ی تکواندو تحمیل شده است.برای مثال، درامد حاصل از حق عضویت 366000 نفرعضو خانواده ی تکواندو ویا کلاسهای مربیگری و آزمونهای ارتقاءکمربند هنرجویان. یا حتی مالیاتهای مصوب 5درصدی از قراردادهای لیگ کشوری که میلیاردها تومان برآورد می شود و این درآمدهای میلیارد تومانی در فدراسیون، مازاد بر اعتبارات تخصیص داده شده دولتی در فدراسیون تکواندو می باشد.
فدراسیون، بارویکرد نادرست مدیریت و کتمان درآمدها و هزینه ها و عدم شفاف سازی هزینه ها مواجه است
کشاورز تاکید کرد: با توجه به اینکه مادر سال المپیکی قرارداریم و ورزشکاران ما درگیر مسابقات گزینشی المپیک بوده اند، کل هزینه های تیمی را کمیته ملی المپیک پرداخت نموده است. بنابراین فدراسیون تکواندو در سه سال اخیر اعتبارات کمیته ی ملی المپیک را نیز استفاده کرده است. به این ترتیب فدراسیون تکواندو مشکل کمبود بودجه ندارد وصدالبته درآمدهایی که از خانواده ی تکواندو کسب خواهد شد به مراتب بیشتر از اعتبارات تخصیص داده شده به فدراسیون می باشد. متأسفانه فدراسیون، با رویکرد نادرست مدیریت درآمدها وهزینه ها وکتمان درآمد وعدم شفاف سازی هزینه ها مواجه است وامیدواریم که فدراسیون، تمهیداتی را اندیشیده و درآمدهای اختصاص یافته ی خود را از خانواده ی تکواندو کاهش داده و بتواند بر پایه ی اعتبارات تخصیص داده شده ی دولتی، در حفظ افتخارات و موفقیتهای خود تلاش کند.
از ضعفهای مدیریت فدراسیون تکواندو، عدم حفظ کرامت انسانی و عدم توجه به انسانهای کار آمد و شایسته است
این پیشکسوت تکواندو درباره اینکه آیا پیشکسوتان و قهرمانان سابق تیم ملی در جایگاه شایسته ی خود قرار گرفته اند، یادآور شد: یکی از ضعفهای مدیریت فدراسیون تکواندو، عدم حفظ کرامت انسانی و نیز عدم توجه به انسانهای کارآمد وشایسته می باشد. چرا که اگر فدراسیون تدبیری را اتخاذ می نمود که با افراد کارآمد و توانمند بخصوص پیشکسوتان و قهرمانان سابق تیم ملی به تعامل و مشارکت می رسید، قطعا ًدر بسیاری از بخشها به موفقیت می رسید.قهرمانان وپیشکسوتان، بهترین دوران زندگی وجوانی خود را در گرو ورزش و افتخار کشور نهادند و توقع چندان زیادی هم ندارند؛ غیر از اینکه احترام و شأن و جایگاه شان حفظ شود که متأسفانه فدراسیون هیچ برنامه ای در این مورد ندارد. بدین ترتیب به جرأت میتوانم بگویم ما فقط در بخش مدال آوری در تکواندو موفق هستیم و در سایر بخشها اصلاً موفق نیستیم و یکی از علتهای این امر عدم توجه به افراد توانمند در بخش مدیریتی پیشکسوتان و قهرمانان می باشد.
به طور قطع ،تغییرات در مدیریت تکواندو ایجاد خواهد شد
وی در پاسخ به این سوال که آینده ی تکواندوی ایران را به لحاظ مدیریتی و اجرایی- فنی چگونه پیش بینی کرده و آیا بعد از سالها، تغییری در مدیریت تکواندو رخ خواهد داد و فرصت به نیروهای جوان و علمی خواهد رسید، گفت: به طور قطع، تغییرات در مدیریت تکواندو ایجاد خواهد شد، ولی دو عامل در این امر تأثیر گذار است: موفقیت ورزشکاران در بازیهای المپیک که البته به نظر بسیار مشکل است که هر چهار نماینده ی ایران، به این مهم دست یابند ونیز عملکرد ورزشکاران بطور مستقیم در نظام مدیریت و اجرایی تکواندو تأثیر خواهد گذاشت و دومین عامل، آئین نامه های اجرایی در فدراسیون می باشد؛ که هر رئیس فدراسیون در دو دوره بیشتر نمی تواند در کاندیدای ریاست فدراسیون شرکت کند و این به علت توانمند نبودن فرد نمی باشد، بلکه به این دلیل است که رویکردهای جدید برای نظام مدیریت ورزش بوجود بیاید.
عضو اسبق تیم ملی تکواندو یادآور شد: در بخش تغییرات مدیریتی، بحث شایسته سالاری مطرح خواهد بود واینکه اگر قرار باشد کاندیداهای محترم با تخلف آئین نامه ای ومهره چینی رأی آورند، عملاً انتخابات واقعی در تکواندو نخواهیم داشت و این اتفاقات، تأثیر مستقیم بر افراد تحصیل کرده وخلاق و نوآور وتوانمند دارد؛ چراکه نمی توانند وارد نظام مدیریتی تکواندو شوند.بنابراین درمورد اینکه فرصت به نیروهای جوان وعلمی خواهد رسید،دچار تردید خواهیم شد. به این دلیل انتخابات فدراسیون به نوعی از پیش تعیین شده است واین عامل مانع ورود افراد جدید وتوانمندو خلاق به فدراسیون تکواندو می شود.
بخش استعداد پروری نظام مند تکواندوی کشور در چالش و ضعف قرار دارد
وی در پایان در توضیح اینکه فدراسیون تکواندو،در مورد استعدادیابی و زیرساخت پایه ای در سطح کشور چه کارهایی انجام داده است، تصریح کرد:نگاه استعدادیابی در تکواندو یک فرایند علمی است. تجارب بسیار خوبی در دنیا در مورد استعداد یابی وجود دارد که از کجا باید شروع شود وبه کجاختم شود. اگر نظام استعدادیابی کشور ما علمی نشود ونیروی متخصص در تکواندوی کشور نداشته باشیم، قطعاً با شکست مواجه خواهیم شد؛ چون رویکرد ماعلمی نمی باشد فرایند استعدادیابی ماهم علمی نخواهد شد. هیأت های تکواندو و فدراسیون ها باید در مورد استعدادیابی نظام مند، فعالیتهای گسترده ای انجام دهند که البته در این بخش موفقیت چندانی نداشتیم.اما یک نوع استعداد پروری خودجوش نیز داریم که از خانواده ها شروع می شود. متأسفانه قسمت استعداد پروری نظام مند تکواندوی کشور به نوعی در چالش وضعف قرار دارد و نوع دیگر که استعداد پروری خودجوش می باشد به دلیل اینکه خانواده ها در حال سرمایه گذاری هستند و به دلیل گران شدن ورزش تکواندو اندک اندک از دست خواهد رفت واین زنگ خطر متوجه ورزش کشور خواهد بود.
انتهای پیام