www.khabarrazmavar.ir

شناسه خبر : ۱۵:۴۹ 1394/02/30

90 دقیقه بی تعارف با نایب رئیس فدراسیون و سرمربی تیم ملی جودو ؛ میراسماعیلی: در جودو نیروی نخبه کم داریم / زارعیان: بضاعت ما در جودو در همین حد است

کسب تنها یک مدال برنز از آوردگاه آسیایی جودوی کویت، به لحاظ منطقی نمی تواند نتیجه ای قابل دفاع برای تم ملی اعزامی به این رقابت ها محسوب شود، ضمن اینکه نکته قابل تامل در این اعزام، حذف نفرات با تجربه ای چون محجوب و قاسمی نژاد از گردونه رقابت ها بود که به نوعی […]

کسب تنها یک مدال برنز از آوردگاه آسیایی جودوی کویت، به لحاظ منطقی نمی تواند نتیجه ای قابل دفاع برای تم ملی اعزامی به این رقابت ها محسوب شود، ضمن اینکه نکته قابل تامل در این اعزام، حذف نفرات با تجربه ای چون محجوب و قاسمی نژاد از گردونه رقابت ها بود که به نوعی باعث غافلگیری علاقمندان جودو گردید.

به گزارش پایگاه خبری رزم نیوز، اینکه در پایان این رقابت ها به رسم سنت ننوشته نقد عملکرد تیم های ملی رزمی پس از هر اعزام، بخواهیم به دنبال مقصر بگردیم و تنها یک فرد یا گروه را سیبل حملات کنیم را چندان منطقی نمی دانیم زیرا همانطور که پیروزی های بزرگ و کسب افتخارات ارزنده را نباید تنها به حساب یک فرد یا گروه گذاشت، طبیعی است در پس هر شکست نیز دلایل ان را باید فراتر از یک فرد یا چند گزینه خاص جستجو کرد و در این بین، ضروری است با نگاهی عمیق و کارشناسانه و به دور از احساسات صرف، به بررسی موضوع پرداخته شود.

بیست و دومین دوره مسابقات آسیایی جودو، بهانه ای شد تا با دعوت از آرش میراسماعیلی نایب رئیس فدراسیون و مدیر فنی تیم های ملی جودو و مجید زارعیان سرمربی تیم ملی جودوی بزرگسالان، دلایل ناکامی جودو نه تنها در این دوره، بلکه از هفت سال گذشته تاکنون و پس از المپیک 2008 پکن را بررسی نماییم.

مشروح گفت و گوی انجام شده را در ادامه بخوانید:

IMG_8256

رزم نیوز: اجازه دهید بحث را با یک سوال اساسی آغاز کنیم. دلیل یا دلایل اصلی عدم نتیجه گیری جودو در سالهای اخیر را در چه عامل یا عواملی می دانید؟ چرا جودو مانند رشته های رزمی کاراته یا تکواندو، هنوز در دل خانواده ها جا باز نکرده و در اولویت ثبت نام فرزندانشان قرار ندارد؟

زارعیان: شاید بتوان عدم خودباوری ملی پوشان و در مقابل پیشرفت و ارتقای حریفان را  به عنوان مهمترین دلایل عدم نتیجه گیری جودو عنوان کرد؛ البته فراموش نکنیم به شخصه در مسابقات اخیر به میزبانی کویت، عملا تنها چهارماه تیم ملی را در اختیار داشتم که هرگز زمان کافی برای آماده سازی کامل تیم ملی، محسوب نمی شود. در عین حال، باید بپذیریم بضاعت فعلی جودوی ایران نیز در همین حد است و بهتر از نفرات فعلی برای دعوت به تیم ملی، نداریم. این موضوع که اینک باشگاه های جودو، خالی است یک واقعیت است که نشان می دهد در جودو ازکمیت کافی برخوردار نیستسم. نبود کمیت و جمعیت انسانی ورزشکار در جودو از یک طرف و از طرف دیگر و از طرف دیگر فقدان باشگاه های سازنده که از دل آنها نفرات نخبه شناسایی شود، از مشکلات اساسی جودو محسوب می شوند. به همین دلیل باید بپذیریم بضاعت فعلی جودوی ایران در سطح ملی، حداکثر در 20 جودوکار خلاصه می شود.

میراسماعیلی: وقتی صحبت از یک فدراسیون موفق می کنیم، باید تمامی اجزاء و ارکان فدراسیون شامل: کمیته های تخصصی، مباحث مربوط به داوری، مربیگری و آموزش با هم پیشرفت داشته باشند زیرا پیشرفت آنها، هم راستا با پیشرفت تیم ملی است. وقتی در سطح کشور در یک کلاس جودو، جودوکارانی در رده های سنی مختلف از نوجوانان تا بزرگسالان، همزمان زیر نظر یک مربی تمرین می کنند، این مسئله بیانگر وجود مشکلاتی در این بخش اس زیرا هر رده سنی، نیازمند آموزش خاص خود است. از طرفی هنوز آموزش جودوی اصیل به شکل مورد نظر در باشگاه ها وجود ندارد. یکی از اصلی ترین کارها در زمان قهرمانی ما، انجام تبلیغات مناسب برای جذب و علاقمندسازی خانواده ها و انجام استعدادیابی ویژه توسط فدراسیون بود. همین چند ماه قبل، زمانی که دو مربی کره ای با انجام تبلیغات مناسب در لرستان حضور یافتند بیش از 150 علاقمند جودو برای شرکت در کلاس، ثبت نام کردند. باید چنن کارهایی در جودو انجام شود.

زارعیان: تغییرات پی در پی مدیریتی در فدراسیون از دلایل اصلی عقب ماندن جودو است. حتی در بحث تامین منابع مالی لازم برای جودو نیزف فدراسیون با مشکلات اساسی روبروست. متاسفانه در چنین شرایطی، زمانی که 40 نفر را به تیم ملی دعوت می کنیم، تنها 15 نفر در اردوها حضور می یابند! جودو یک ورزش زود بازده نیست و نمی توان آن را با کاراته یا تکواندو مقایسه کرد. تغییرات انجام شده در قوانین جودو نیز، باعث بازگشت این رشته به جودوی سنتی شد در حالیکه تا پیش از آن، اعضای تیم ملی جودو با استفاده از فنون تلفیقی و سبک خاص جودوی ایرانی، مقابل حریفان شاخص آسیایی به نتیجه می رسیدند.

در چنین شرایطی باید به روی نوجوانان و جوانان سرمایه گزاری کرد و آنها را در مقابل قهرمانان بزرگ دنیا به خودباوری رساند. این کار نیز تنها از طریق اعزام به اردوهای بین المللی و مشترک تمرینی امکان پذیر است که البته بودجه مورد نیاز خود را طلب می کند.

IMG_8264

میراسماعیلی: تا قبل از جدی شدن بحث تغییر قوانین و الزام اجرای تکنیک های مبارزاتی جودوی سنتی، از آنجا که جودوکاران بزرگسال با روش و اسلوب جودوی بومی خوگرفته بودند و نتایج نسبی هم حاصل می شد، عملا برای هیچ فردی تغییر رویه به عنوان یک اولویت مطرح نمی توانست باشد و نبود. شک نکنید اگر قوانین عوض نمی شد، اینک با همین بضاعت فعلی هم، جزو یکی از سه تیم برتر آسیا قرار داشتیم. متاسفانه درگیر شدن در حاشیه های مکرر و مسائل داخلی به همراه مشکلات مالی و عدم انجام کامل اعزام های برون مرزی و اینکه عمدتا به فکر این هم نبودیم تا گوشه ای از کار را گرفته و به جودو کمک کنیم، باعث شد تا در شرایط فعلی قرار بگیریم. در هر حال تصور می کنم باید به زارعیان یا هر مربی دیگری زمان داده شود گرچه برخی از باخت ها از جمله باخت به جودوکارانی از یمن و عراق، واقعا قابل توجیه نیست.

زارعیان: مسابقات آسیایی جودو، میدانی برای کسب سهمیه المپیک است. به همین دلیل تیم ها با تمام توان به میدان می آیند که باعث دشوارتر شدن کار ما می شود. البته هنوز هم بر این باورم که جودوکارانم در مقایسه با ادوار قبل، واقعا بهتر کار کردند زیرا جودوکاری مانند مولایی، پس از 8 دقیقه مبارزه با حریف ژاپنی به او امتیاز نمی دهد. از طرفی جواد محجوب حریف تمرینی ندارد و در اصل حریفان داخلی هستند که از تمرین با وی، سود برده و رشد می کنند. اینک در جودو نیروهای جوان ولی سرخورده به دلیل نتایج نامناسب داریم. چالش به وجود آمده که صرفا موفقیت با شاخص کسب مدال سنجیده می شود، باید برطرف شود زیرا اگر به عنوان مثال در همین مسابقات مدال می گرفتیم، آیا واقعا جودو خوب کار کرده و موفق بود؟ باید توجه داشت وقتی مولایی به عنوان یک جودوکار جوان که در رده بزرگسالان حضور یافته است، در اردوی ترکیه مقابل قهرمان شاخص برزیلی به پیروزی می رشد، همین جودوکار در صورت شرکت در اردوهای مشترک تمرینی با حضور نفرات شاخص جودوی جهان، به خودباوری و ثبات عملکردی مناسب می رسید و نتایجی رو به رشد را کسب می کرد.

میراسماعیلی: اینک در برهه ای از زمان قرار داریم که به لحاظ اقتصادی، فدراسیون از بضاعت مناسبی برخوردار نیست. واقعت تلخ این است از حالا به بعد به جای کره و ژاپن، کشورهایی مانند: پاکستان و عراق به دلیل اعزام جودوکارانشان به اردوهای مشترک بین المللی و انجام سرمایه گزاری های متعدد به روی جودو و نفرات مستعد خود، حریفانی جدی برای ما خواهند بود. در حال حاضر امارات از چند جودوکار مولداوی الاصل در ترکیب خود استفاده می کند و حتی لبنان، از یک جودوکار برزیلی الاصل در تیم ملی بهره می برد. باید برای رشد جودو، حمایت های مناسب مالی از این ورزش صورت پذیرد. به همین دلیل با در نظر گرفتن بضاعت مالی موجود، در این مقطع به روش گلخانه ای تنها به روی دو – سه جودوکار می توان با هدف کسب سهمیه المپیک برنامه ریزی کرد.

جودو به دلیل اینکه از بعد تبلیغاتی کافی برخوردار نیست، لذا حامیان مالی نیز چندان تمایلی به سرمایه گزاری در این رشته ندارند. به همین دلیل وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک باید حمایت های مالی بیشتری از جودو انجام دهند. طبیعی است وقتی حمایت مالی نمی شویم، هرگز نمی توانیم تقویم فشرده جهانی را به طور کامل اجرا و در همه رویدادها حضور یابیم.

IMG_8284

زارعیان: به همین دلیل از بین تعداد قابل توجهی رویداد بین المللی جودو که هرکدام از امتیازات خاص خود برای کسب سهمیه المپیک برخوردارند، تنها 11 مورد را جهت برنامه ریزی اعزام، گزینش و به فدراسیون اعلام کرده ام. باید جودوکاران مرتبا در کوران مسابقه و اصلاح ایرادات فنی باشند. چه بسا اگر امکان فراهم ساختن جنین شرایطی بود، نفراتی مانند: قاسمی نژاد یا محجوب، اینک با کسب مدال مسابقات کویت را به پایان رسانده بودند. حتی جودوکاری مانند بریمانلو با وجود باخت به عراق، در ادامه مسابقات مقابل قهرمان المپیک امتیاز می گیرد. این عدم ثبات عملکردی، همانطور که گفته شد به عدم خودباوری و استرس مسابقه برمی گردد.

میراسماعیلی: همانطور که اقای زارعیان نیز اشاره کردند، اولویت ما سرمایه گزاری مقطعی با هدف کسب سهمیه در اوزان: 81-، 90- و 100- کیلوگرم است تا بتوان با قرار گرفتن در جمع 22 جودوکار برتر جهان، سهمیه المپیک را در آن وزن کسب کرد. البته به دلیل مشکلات مالی که مکرر به ان پرداخته ایم، حتی انجام همان 11 اعزام و اردوی بین المللی هم ضمانت کامل ندارد!

بزرگترین مربی دنیا هم اگر در شرایط فعلی جودوی ایران قرار بگیرد که با بضاعت محدود نیروی نخبه جودو روبرو هستیم، از امکان موفقیت بسیار پایینی برخوردار خواهد بود. ما ظرف دو سال گذشته، فرصت سرمربیگری در تیم ملی را به حاجی آخوندزاده دادیم، که این موضوع باعث شد کارهایم سبک تر شود زیرا پیش از آن علاوه بر مسئولیت نایب رئیسی فدراسیون، به عنوان سرمربی تیم ملی نیز انجام مسئولیت می کردم. اینک زارعیان با را کمیته فنی انتخاب شده و مورد حمایت کامل فدراسیون قرار دارد. باید به وی فرصت داد و بپذیریم، دو – سه ماه برای کسب نتیجه کافی نیست. متاسفانه جامعه ورزش نتیجه گراست و همیشه باید پاسخگو باشیم، در حالی که کار ریشه ای، زمان بر است. اینک دغدغه اصلی ما اوردن بازیکن ملی پوش بر سر تمرین است! که این موضوع ضریب موفقیت را کاهش می دهد؛ در حالیکه دغدغه اصلی ما باید مسائلی به مراتب فراتر از چنین مواردی باشد.

من و زارعیان از تعامل لازم برخورداریم و هر زمان هم که به اردوها امده امف به عنوان حریف تمرینی بوده است. اینک آبرویمان به هم گره خورده است و باید به یکدیگر، کمک کنیم.

IMG_8280

زارعیان: باز هم تاکید می کنم، بضاعت ما در جودو در همین حد است. اگر قرار است نقدی هم صورت بپذیرید به شرط آنکه سازنده بوده و مغرضانه نباشد و فرد نقد کننده در حد آن باشد، می پذیرم. اینک 4 ماه است که مسئولیت سرمربیگری تیم ملی را قبول کرده ام. بسیاری از نفرات دعوت شده به اردوهای بزرگسالان، همان جودوکارانی هستند که از رده جوانان انها را زیر نظر داشته و تمرین داده ام، ضمن اینکه درهای تیم ملی نیز همواره به روی شایسته ترین ها، باز است. مشکل برخی از این جودوکاران صرفا جسمی نیست و نیازمند آماده سازی روانی هستند. به عنوان مثال قاسمی نژاد در مسابقه تیمی با کره احیاء شد و به تساوی رسید. در مجموع اعتقاد دارم اردوها نباید تعطیل شود و روند آماده سازی نفرات را بلافاصله و از همین امروز باید ادامه داد. اینک مسابقات گرند پریکس مجارستان(30 و 31 خرداد) و رقابت های جایزه بزرگ مغولستان(12-14 تیرماه) دو رویداد پیش روی جودوی ایران است که تلاش خواهیم کرد در سه وزن مورد نظر، در این مسابقات شرکت کنیم. مسابقات جهانی نیز 8 شهریور ماه برگزار خواهد شد که در مجموع امیدوارم بتوانیم در رنکینگ جهانی قرار بگیریم. فلسفه اصلی اردوهای مشترک و مسابقات بین المللی تا قبل از رویداد جهانی در این است تا نفرات را از نظر بدنی به امادگی لازم رسانده و بازسازی تکنیکی و تاکتیکی انجام شود. با توجه به این موضوع، از مسئولان خواهشمندم رسیدگی بیشتری به جودو انجام نمایند زیرا حضور در این رویدادها، لازم است.

گفت و گو: حمیدرضا حصارکی

انتهای پیام

آخرین اخبار

ترکیب تیم ملی تکواندو بانوان معرفی شد
ترکیب تیم ملی تکواندو بانوان معرفی شد
پس از بازگشت تیم ملی تکواندو بانوان در رقابت های بین المللی صربستان و ارزیابی عمکلرد ملی پوشان در این رویداد تدارکاتی، ترکیب این تیم برای حضور در رقابت های قهرمانی آسیا معرفی شد.