شناسه خبر : ۲۰:۰۲ 1394/03/23
قهرمانی پیشکسوتان تهرانی در رقابتهای کاراته
پنجمین دوره مسابقات قهرمانی کشور کاراته پیشکسوتان کشور عصر جمعه با قهرمانی تهرانیها در سالن شهید افراسیابی به پایان رسید. به گزارش پایگاه خبری رزم نیوز و به نقل از سایت فدراسیون کاراته، این دوره از مسابقات با استقبال خوب موسپیدان کاراته کشور در سطح فنی قابل قبولی برگزار شد. در این پیکارها، ۱۸۷ کاراته کا در […]
پنجمین دوره مسابقات قهرمانی کشور کاراته پیشکسوتان کشور عصر جمعه با قهرمانی تهرانیها در سالن شهید افراسیابی به پایان رسید.
به گزارش پایگاه خبری رزم نیوز و به نقل از سایت فدراسیون کاراته، این دوره از مسابقات با استقبال خوب موسپیدان کاراته کشور در سطح فنی قابل قبولی برگزار شد. در این پیکارها، ۱۸۷ کاراته کا در دو بخش کاتا و کومیته انفرای از ۲۰ استان کشور شرکت داشتند که در پایان تیم تهران با کسب ۶ مدال طلا، ۳ نقره و ۹ برنز عنوان نخست را کسب کرد و قهرمان شد. مازندران با ۴ مدال طلا و ۲ برنز بر سکوی دوم ایستاد و مرکزی با ۲ مدال طلا سوم شد.
اصفهان با یک مدال طلا، ۲ نقره و ۳ برنز چهارم شد، توابع تهران با یک طلا و ۲ نقره در مکان پنجم قرار گرفت. تیمهای قم با یک طلا، یک نقره و ۲ برنز، آذربایجان شرقی با یک طلا و یک نقره، البرز با یک طلا، گلستان با ۲ نقره و یک برنز، کردستان با یک نقره و ۳ برنز، قزوین با یک نقره و یک برنز، خوزستان با یک نقره و فارس با ۲ برنز به ترتیب در مکانهای ششم تا سیزدهم قرار گرفتند.
تیمهای گلستان، سیستان و بلوچستان ، کرمان و کرمانشاه هم هر کدام با یک مدال برنز در جایگاه چهاردهم ایستادند و سهمی از مدالهای کسب شده این دوره از رقابتها را به خود اختصاص دادند.
نتایج کسب شده در دو بخش کاتا انفرادی و کومیته انفرادی بدین ترتیب است:
کاتای انفرادی:
رده سنی ۳۵-۴۰ سال:
۱- علیرضا رضا زاده از مازندران، ۲- اکبر همتی از قزوین و ۳- پیمان کرم وندی و حمید گلدوست از تهران
رده سنی ۴۰-۴۵ سال:
۱- حمید رضا صادقی از تهران، ۲-عباد فیضی از کردستان و ۳- محمد عنایتی از اصفهان و کامبیز کاکاوند از قزوین
رده سنی ۴۵-۵۰ سال:
۱- یوسف گرشاسبی از تهران، ۲- آیدین محمدی از تهران و ۳- سیدمحمد موسویپور از قم و اصغر طاهر آبادی از البرز
رده سنی ۵۰ سال به بالا:۱
– حسین شهرباف از تهرانف ۲- صمد خدایاری از آذربایجان شرقی و ۳-محمدعلی بکتاش از اصفهان و عباس شالیزادگان از تهران
کومیته انفرادی:
رده سنی ۳۵-۴۰ سال:
وزن ۷۰-کیلوگرم: ۱-پیمان کرم وندی از تهران۲-علی عبدی نژاد از آذربایجان غربی۳-مهدی کریمی از قم و حشمت اله طهماسبی از کرمانشاه
وزن ۸۰-کیلوگرم:۱-محمد آقاخانی از مازندران ۲-امیر امیدواری از تهران ۳-بختیار خسروی از البرز و امیر نوذری از تهران
وزن ۸۰+کیلوگرم:۱-علیرضا رضا زاده از مازندران ۲-عباس نصیری از قم۳-امیر صوفی مرید از کردستان و کیوان محمدی از کردستان
رده سنی ۴۰-۴۵ سال:
وزن ۷۰-کیلوگرم: ۱-علی زارعی از مرکزی۲-عباسعلی مشایخ از توابع تهران۳-مصطفی اسفندیاری از اصفهان و محمد علی زارع از فارس
وزن ۸۰-کیلوگرم: ۱- محمد منتظر القائم از اصفهان۲-کریم انصاری پور از خوزستان ۳-حسین دربندی از تهران و داریوش جشاری از کرمان
وزن ۸۰+کیلوگرم:۱-سید ولی حسینی از آذربایجان شرقی ۲-فرزاد پورمایه از اصفهان۳-غلامرضا آتش پنجه از سیستان و بلوچستان و امیر مهر پویا از کردستان
رده سنی ۴۵-۵۰ سال:
وزن ۷۰-کیلوگرم:۱-سید محمد موسوی پور از قم۲-اکبر ابراهیم خانی از توابع تهران۳-مصطفی حاج مختار از البرز و امیر میر علی از البرز
وزن ۸۰-کیلوگرم:۱-محمد سیاوش شکوری از توابع تهران۲-رحمت آقایی از اصفهان۳-محمد رضا اسفنجانی از سمنان و رضا کشمیری پناه زاده از فارس
وزن۸۰+کیلوگرم:۱-مهران قهرمانی از البرز۲-حمد اله محمدی از گلستان ۳-حبیب بوجار زاده از تهران و حسین فخار از تهران
رده سنی بالای ۵۰ سال:
وزن ۷۰-کیلوگرم:۱-محمد کهنسال از مرکزی۲-مهدی فروغی از تهران ۳-محمدرضا شیرسوار از مازندران
وزن۸۰-کیلوگرم:۱-سیروس یزدانی از مازندران۲-محمد نقی امیرحسینی از گلستان۳-نادر مرادی از تهران و اسماعیل خلیلی از تهران
وزن۸۰+کیلوگرم:۱-عبدالرضا صحرانورد از تهران۲-محمد کمان کش از تهران۳-حسین امیر حسینی از گلستان و فرامرز نظام دوست از مازندران
نظرها:
تکرار مسائل فنی و مأیوس کننده، به همراه فقر شدید داوری کاتا در مسابقات کاراته کشوری پیشکسوتان (جمعه 22/03/1394)
نگاهی به مشکلات و دلایل در سراشیبی قرار گرفتن کاراته
مسابقات کاتا و کومیته کشوری پیشکسوتان که در سال 1393 انجام نشده؛ پس از سه بار حذف و تغییر تاریخ آن (بهمن 1393 و اردیبهشت 1394 و 8 خرداد 1394)، بالاخره در روز جمعه 22/03/1394 برگزار گردید.
یک نمونه از مشکلات مزمن داوری کاتای مسابقات کاراته کشوری پیشکسوتان و دلایل خلاصه شده ی لاینحل بودن مسائل کاراته:
1- دور دوم مسابقات کاتای پیشکسوتان (45-50 سال)، با اجرای کاتای کوشوکون شو (شیتوریو) توسط باند قرمز (آکا) ؛ و کاتای پایکو (شیتوریو) توسط حریف مقابل (آئو). سختی اجرا و نوع کاتای آکا (کوشوکون شو) نسبت به حریف مقابل (پایکو) بالاتر بوده و نیز دارای حرکت پرشی و ریسکی میباشد. قدرت، سرعت، کیمه، زانشین و جنگندگی باند قرمز هم نسبت به حریف (آئو) بالاتر بوده است. آئو از اواسط کاتای پایکو، با کمی تحلیل و رکود قدرت و سرعت و کمبود نشست در شیکوداچی مواجه شد. ولی رأی داوران به نفع آئو بود!!!؟؟!!
2- اکثریت قریب به اتفاق داوران حال حاضر سبکهای کنترلی W.K.F اعم از جهانی، آسیایی و ملی، بیشتر بطور تخصصی روی کومیته تمرین نموده و مسابقه داده اند و به کاتا بسیار کمتر توجه داشته اند.
3- سطح و آنالیز کلاسهای داوری کاتا بسیار پایین تر از کلاسهای داوری کومیته بوده است.
4- معیارها و امتیاز عددی برای هر یک از فاکتورهای مهم قضاوت مسابقات کاتا در کتاب داوری کاراته W.K.F از سال 2001 میلادی بیان نشده است. فدراسیون کاراته جهانی W.K.F خود باعث رکود قوانین داوری کاتا شده است.
5- فدراسیون کاراته جهانی W.K.F با اعتبار ندادن به رده ی پیشکسوتان کاراته، قرار ندادن این رده ی سنی با دیگر رده ها در مسابقات آسیایی و جهانی W.K.F، نام نبردن از این رده ی سنی در کتاب داوری کاراته و در نتیجه نداشتن تیم ملی کاراته پیشکسوتان در ایران، باعث تنزل آن در مقابل دیگر هنرهای رزمی چون تکواندو شده است. آب از سرچشمه گل آلود است!
6- کاراته به عنوان یک شغل و حرفه رسمی و با اعتبار، دارای مزایای حتی پایین ترین مشاغل رسمی مانند: کارگری، نظافتچی، آبدارچی، نگهبان و … در ایران نبوده و با توجه به آسیبهای زود هنگام و شدیدی که در طول سالها تمرین و مسابقه به همراه دارد؛ دارای حقوق بازنشستگی، از کارافتادگی، معیار دستمزد و حقوق ماهیانه و بطور کل آینده ی شغلی نمیباشد.
7- کاراته دارای اعتبار ورزشهای دیگری مانند: فوتبال، والیبال، بسکتبال، تنیس روی میز و … نبوده و وارد المپیک نیز نشده است. در صورت المپیکی شدن آن در آینده، مسائل حاشیه ای کاراته افزونتر خواهد شد.
8- هر یک از سبکهای کاراته به صورت یک باند درآمده است و مجموعه ی سبکهای آن که در طول بویژه پانزده سال اخیر شدیداً رو به افزایش بوده؛ با یکدیگر و فدراسیون کاراته، از جهات مختلف، چالشهای زیادی را داشته و خواهد داشت.
9- مسائل حاشیه ای و رو به تزاید جامعه ی کاراته، تعصبات افراطی و غیر منطقی سبکی، محیط آن را از حالت ورزشی خارج ساخته است و بیشتر پول، رابطه، باندبازی و مقامها و عناوین کاذب، حرف اول را در جامعه کاراته میزند!
10- مجموع دلایل فوق الذکر، در کار تدریس و قضاوت مربیان و داوران کاراته، تأثیر آشکار و منفی را به دنبال داشته است.
11- یکی از بزرگترین چالشهای کاراته ی ایران، مسابقات و کسب مدال است که مربیان، داوران، هنرجویان و والدین آنها را با یکدیگر درگیر ساخته و محیطی مملو از تنش بوجود آورده است.
بنا به دلایل خلاصه شده ی مذکور، ارزشهای کاراته از بین رفته و یا حداقل خیلی کمرنگ شده و نام کاراته کا افتخاری به حساب نمی آید! باید فاتحه برای کاراته خواند و به حال و وضعیت آن تأسف خورد!؟!
شما هم در گفتگو شرکت کنید:
مطالب مرتبط