اگر می خواهید سریع تر و بهتر از تمرینات خود نتیجه بگیرید از این خوراكی های سبز استفاده كنید.
حتما تا كنون درباره ضرورت استفاده از انرژیهای سبز و دوستدار محیط زیست شنیدهاید. این بار می خواهیم از این شعار برای بدن و نحوه تغذیه تان استفاده نمایید. برای داشتن انرژی پایدار، حجم عضلانی بیشتر و ریكاوری سریع تر، تا می توانید از سبزیجات استفاده كنید.
به عنوان فردی پرمشغله كه با وجود تمام گرفتاری های شغلی، باز هم زمانی را صرف تمرین كردن در باشگاه ورزشی می كنید، باید از هر فرصتی استفاده كرده و ظرف غذ ایتان را از گیاهان سبز پر كنید.
شاید این تئوری در نظر اول ساده و پیش پا افتاده بیاید، اما در ادامه خواهید دید كه چطور با طی این مسیر سبز می توانید به اهداف تمرینی تان برسید.
برخی از این سبزیجات سرشار از پروتئین، كربوهیدرات های پیچیده و اسید چرب امگا 3 كه عملكرد عروق برای اكسیژن رسانی به عضلات در حال كار بهبود می بخشد، هستند. علاوه بر اینها مبدل های انرژِی مانند ویتامین های گروه B، منگنز، منیزیم، آهن و مس نیز در این خوراكیهای سودمند به وفور یافت می شوند.
این ریزمغذی ها به سوخت و ساز كربوهیدراتها كمك می كنند تا انرژی كافی برای تمرین را فراهم آورند تا از ذخیره آنها به شكل چربی جلوگیری شود.
همچنین وجود كربوهیدرات های گیاهی و ویتامین C موجود در آنها به تقویت سیستم ایمنی بدن كمك شایانی می كند. پس استفاده از این خوراكی های سبز نه تنها به عضله سازی و بهبود عملكرد ورزشی شما كمك می كنند بلكه برای حفظ سلامتی تان نیز بسیار مفید هستند.
تحقیقات نشان داده است كه مصرف سبزیجات با جلوگیری از اكسیده شدن كلسترول، باعث كاهش بد در خون می شود. لازم به ذكر است كه كلسترول به عنوان جرئی از غشاء سلولی وظیفه تسهیل ورود مواد غذایی به داخل سلول ها و نیز كمك به ساخت هورمون های استروئیدی ، هورمون های جنسی، كورتیزول و ویتامین D را به عهده دارد و زمانی از آن به عنوان كلسرول بد یاد می شود كه اكسیده شده باشد و این سبزیجات هستند كه مانع اكسیده شدن كلسترول می شوند.
سبزیجات علاوه بر قیمت كم و در دسترس بودن در تمامی فصول، كالری كمتری نسبت به سایر مواد غذایی دارند. در ادامه به برخی از این عضله سازهای سبز اشاره می كنیم. می توانید با توجه به اهداف ورزشی تان، برخی از آنها را انتخاب كرده و جز برنامه غذایی روزانه تان میل نمایید.
با مصرف روزانه دو و نیم فنجان از این سبزیجات می توانید كل نیاز بدن به فولات را تامین نمایید.
اسفناج
محبوب ترین و پرطرفدارترین سبزی در جهان است كه از لحاظ ریز مغذی ها، غنی ترین گیاه محسوب می شود. اسفناج می تواند به تنهایی همه نیازهای ورزشی شما رابرآورده كند و شاید به همین دلیل همراه همیشگی ملوان زبل بوده و به او نیرویی فوق العاده می بخشیده است!
فواید تمرینی:
اگر روزانه شش فنجان اسفناج میل نمایید، توان هوازی تان به شدت افزایش پیدا می كند، زیرا این گیاه سرشار از نیتریك اكسیدهای پیچیده است. این تركیبات با باز كردن عروق خونی باعث خون رسانی و جریان سریعتر اكسیژن و مواد غذایی به سلول ها می شوند.
كاهو
كاهو در بین گیاهان بیشترین مقدار فولات و منگنز را داراست كه كاملا مطابق با نیاز افرادی است كه به دنبال داشتن بدن های متناسب هستند.
فواید تمرینی:
فولات با كمك به سنتز پروتئین ها و كربوهیدرات ها باعث افزایش توان تمرینی تان می شود. این ماده همچنین موجب افزایش تعداد گلبول های قرمز خون كه وظیفه حمل اكسیژن به عضلات را دارند، می شود. اكسیژن بیشتر به معنی توان انجام تمرینات پرفشار تر است. در واقع كمبود فولات باعث خستگی عضلانی و ذهنی می شود. منگنز نقش مهمی در سوخت و ساز چربی ها و كربوهیدرات ها، عملكرد تیروئید، حفظ بافت های نرم، تنظیم قند خون و عملكرد هورمون های جنسی دارد كه همه این ها برای داشتن اندامی متناسب، حائز اهمیت هستند.
برگ چغندر
این گیاه هم خانواده اسفناج بوده و منبع غنی ویتامین های K E, A, و C و عناصری مانند منگنز، منیزیم ، آهن و پتاسیم و نیز فیبرهای رژیمی است. برگ چغنر حاوی دو آنتی اكسیدان مهم به نام های كاروتنوئید و آنتوسیانین است. كاروتنوئید با جذب اشعه های مختلف نور خورشید به فتوسنتز كمك می كند و آنتوسیانین از گیاه دربرابر اشعه و فشار بیش از حد محافظت میكند.
فواید تمرینی:
این برگ سبز با از بین بردن رادیكال های آزاد باعث كاهش التهاب های بافتی و در نتیجه ریكاوری سریع عضلات می شود.
كلم های سبز
كلم های سبز كه هم خانواده با كلم بروكلی هستند، عناصر محرك بسیار موثری دارند كه عمل سم زدایی در سلول ها را انجام می دهند. این نوع كلم ها بیشترین خاصیت كاهش دهنده كلسترول خون را در بین گیاهان دارند.
فواید تمرینی:
فولات كه مصرف آن برای خانم های باردار بسیار ضروری است باعث افزایش تولید گلبولهای قرمز خون ) اكسیژن رسانی بیشتر به عضلات ( و ترمیم سریع تر بافت های فرسوده پس از تمرین می شود. كلم های سبز همچنین حاوی مقادیر بالایی ویتامن A و C هستند. ویتامین C دردهای پس از تمرین را كاهش میدهد.
كلم بروكلی
از این گیاه بیشتر برای تزئین سالاد ها و سوپ ها استفاد ه می كنیم اما كلم بروكلی خود به تنهایی یك ” غذای فوق العاده ” است. تا كنون بیش از 32 فاكتور از بین برنده بیماری های مختلف در این گیاه سبز شناسایی شده است. یكی از این فاكتورهای ماده ای به نام ” كوئرستین” است كه باعث از بین بردن رادیكال های آزاد و التهابات بافتی می شود.
فواید تمرینی:
كوئرستین باعث افزایش استقامت در تمرین و ویتامین K موجب بهبود خون رسانی به بافت های عضلانی و دفع مواد زائد از سلول ها میشود.
نكته: برای از بین نرفتن مواد مغذی این گیاهان، آنها را به مدت طولانی نپزید. تنها دو دقیقه كافی است. بهترین راه برای مصرف گیاهان سبز، بخار پز كردن، حرارت دادن و یا مصرف خام و تازه آنهاست.