دو تکواندوکار تیم بانوان ایران در حالی سه شنبه هفته جاری جهت حضور در رقابتهای گزینشی المپیک راهی فیلیپین می شوند که با توجه به شرایط موجود رسیدن به هر دو سهمیه دور از دسترس نیست.
به گزارش پایگاه خبری رزم نیوز ، رقابتهای انتخابی المپیک در قاره آسیا طی روزهای ۲۸ و ۲۹ فروردین ماه به میزبانی فیلیپین در مانیل برگزار خواهد شد. تکواندو ایران که در بخش مردان سه سهمیه از طریق سیستم رنکنیگ کسب کرده ، به دنبال دو سهمیه بخش بانوان در این مسابقات می باشد.
در میان کشورهای آسیایی در بخش مردان ایران و کره جنوبی که هر کدام سه سهمیه از طریق سیتسم رنکینگ کسب کرده اند حضور نخواهند داشت و ازبکستان هم که در وزن ۸۰+ کیلوگرم سهمیه گرفته تنها در یک وزن نماینده خود را به این رقابتها اعزام می کند. انتخاب ازبکها «جسور بایکوزیف» است که در وزن ۸۰+ کیلوگرم سهمیه نگرفت و حالا به وزن ۸۰- کیلوگرم رفته تا از طریق سهمیه ای قاره ای مجوز سفر به ریو را کسب کند.
در بخش بانوان چین و کره جنوبی هر دو سهمیه خود را از طریق سیستم رنکنیگ کسب کرده و در مسابقات قاره ای حضور ندارند. تایلند ، ژاپن و چین تایپه هم هر کدام یک سهمیه گرفته و تنها در یک وزن در رقابتهای مانیل حضور خواهند داشت. «هامادا»ی ژاپنی در وزن ۵۷- کیلوگرم یکی از مهمترین رقبای علیزاده بود.
تیم ملی کشورمان در بخش بانوان امید زیادی به کیماعلیزاده و اکرم خدابنده دارد تا هر دو سهمیه را کسب کند. نگاهی کوتاه به شرایط رقبا و از همه مهمتر نتایج و آمار این تکواندوکار شایسته نشان می دهد که رسیدن به این مهم اگر اتفاقات پیش بینی نشده ورزش رخ ندهد ، دور از دسترس نیست.
پدیده به دنبال مجوز ریو
یکی از امیدهای ایران نه تنها در مسابقات انتخابی بلکه در بازیهای المپیک کسی نیست جز کیما علیزاده ، تکواندوکاری که شایستگی های خود را در رده سنی نوجوانان به اثبات رساند. کسب طلای نوجوانان جهان و در پی آن المپیک نوجوانان ناجینگ نام او را به عنوان یک تکواندوکار با آتیه سرزبانها انداخت.
مربیان تیم ملی که به توانایی او آشنا شده بودند فرصت لازم را در اختیار علیزاده قرارداده و او نیز از آن به خوبی استفاده کرد. کسب طلای ارتشها ، طلای جام فجر ، برنز نوبرانه قهرمانی جهان برای نخستین بار در تاریخ تکواندو ایران و طلای گرند پری مسکو که بازهم برای اولین بار اتفاق افتاد ، علیزاده را به عنوان یک پدیده به تکواندو ایران معرفی کرد.
کیمیا علیزاده
علیزاده در مسابقاتی که تا کنون حضور يافته بخصوص رقابتهای جهانی و جایزه بزرگ با برتری مقابل رقبای عنوان داری چون قهرمان المپیک و جهان ثابت کرده که با قد و قوراه مناسب و تکنیک بالایی که دارد توانایی پیروزی بر هر حریفی را دارد. به همین دلیل است اهالی تکواندو یک سهمیه ریو ۲۰۱۶ را از هم اکنون به نام وی ثبت کرده اند. با این وجود وی مسیر آسانی برای رفتن به برزیل پیش رو ندارد.
در رقابتهای فیلیپین و در وزن ۵۷- كيلوگرم ۱۰ تکواندوکار حضور دارند که در میان همه آنها نماینده کشورمان با ایستادن در رتبه ۱۲ بهترین رنکینگ را دارد و طبق همین رنکنیگ هم دور نخست استراحت خواهد داشت و می تواند با کسب دو پیروزی و رسیدن به فینال المپیکی شود.
شاید مهمترین رقیب علیزاده «فانپاهرانسیون» تایلندی باشد. تکواندوکاری که در دو ماه گذشته نقره us open و الفجیره را کسب کرده و عزم خود را برای کسب سهمیه جزم کرده است. «پولینه لوپز» تکواندوکار کشور میزبان که برنز مسابقات بین المللی کره تنها مدال او در سال 2015 بوده با رنکنیگ58 دیگر مدعی و رقیب علیزاده می باشد.
تکواندوکاران کشورهای کامبوج ، هند، اندونزی، نپال ، افغانستان ، مالزی و عمان هم در این وزن حضور دارند که بعید است مشکلی برای علیزاده ایجاد کنند.
خدابنده بخت کسب سهمیه
دومین نماینده تکواندو ایران در رقابتهای کسب سهمیه المپیک اکرم خدابنده است که در وزن ۶۷+ به دیدار رقبای خود می رود. خدابنده در کارنامه خود نقره مسابقات قهرمانی آسیا ، نقره بازیهای آسیایی اینچئون ، طلای دانشجویان جهان ، طلای ارتشهای جهان ، طلای جام فجر و نقره دانشجویان آسیا را ثبت کرده است.
اکرم خدابنده
در این وزن تکواندوکار چینی با کوله باری از مدال سهمیه خود را از طریق سیتسم رنکینگ کسب کرده و دیگر مدعیان آسیا نیز نماینده ندارند. در مجموع ۵ تکواندوکار برای کسب دو سهمیه وزن ۶۷+ کیلوگرم آسیا تلاش می کنند که خدابنده با رنکنیگ ۱۸ بخت نخست کسب مدال طلاست. وی با همین رنکنیگ دور نخست در جدول قرعه استراحت دارد و با یک پیروزی می تواند به فینال رفته و کسب سهمیه کند.
مهمترین رقیب خدابنده در این وزن نماینده کامبوج «سورن سیوومی» است که در بازیهای آسیایی اینچئون مدال طلای وزن ۷۳- کیلوگرم را کسب کرده است. «کریستیه آلورا» نماینده فیلیپین که دو برنز بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ گوانگژو و ۲۰۱۴ اینچئون را در کارنامه دارد به همراه نمایندگان تاجیکستان و نپال دیگر تکواندوکاران حاضر در این وزن می باشند. «موخارو خالیموا» تکواندوکار تاجیسکتانی دو برنز بازیهای آسیایی و تورنمنت فجیره را در کارنامه دارد.
مداح رمز موفقیت بانوان
تکواندو ایران در بخش بانوان طی سالهای متمادی پیشرفت خاصی نداشت و به نوعی در حال تکرار مکررات بود و از آن به عنوان پاشنه آشیل فدراسیون نام برده می شد. حضور زهرا سروی به عنوان یک تکواندوکار با سابقه در بخش نائب رئیسی بانوان و در پی آن استفاده از مربیان با انگیزه حرکت جدیدی در بخش بانوان بود.
مینو مداح که سال 93 هدایت تیم ملی را برعهده گرفت تلاش زیادی داشت تا در این بخش تحولی ایجاد کند. وی که در خانواده تکواندویی رشد کرده به خوبی توانست از توانایی های بانوان استفاده کند. رفع ایرادات فنی و در پی آن مبارازت خوب نمایندگان ایران در رقابتهای جهانی ، کسب مدال برنز علیزاده و طلای جایزه بزرگ وی گواه این مدعاست که مداح در صورت اعتماد و امکانات بیشتر می تواند با بانوان ایران به موفقیت های بیشتر حتی مدال المپیک دست پیدا کند.
تکواندو ایران و 5 سهمیه برای ریو
در میان تمامی کشورهایی که داعیه حضور در المپیک را دارند کره جنوبی تنها کشوری است که با سه سهمیه در بخش مردان و دو سهمیه در بخش بانوان به ریو می رود. اگر دو بانوی شایسته کشورمان در کازار مانیل به این مهم دست پیدا کنند ایران اسلامی به عنوان قطب دوم تکواندو جهان با 5 سهمیه در کنار کره جنوبی بیشرین سهم را خواهند داشت.
اما نکته ای که از اهمیت بیشتری برخودار است حضور دو تکواندوکار در بخش بانوان برای اولین بار است. بعد از حضور ساراخوش جمال فکری در المپیک 2008 پکن و سوسن حاجی پور در المپیک 2012 لندن ، این برای اولین بار خواهد بود که بانوان ایران با دو تکواندوکار برای کسب مدال به مصاف رقبای خود می روند.
کلام آخر اینکه بانوان ایران شایسته بهترینها هستند و هر دو نماینده ایران در فیلپین هم لحاظ فنی شرایط بهترین نسبت به رقبا دارند و امید است بتوانند با رسیدن به دیدار نهایی سهمیه المپیک را کسب کنند.
در رقابتهای کسب سهمیه المپیک قاره ای نفرات اول و دوم جواز حضور در بازیهای المپیک را کسب خواهند کرد.
منبع: خبرگزاری مهر